Bedrijfsmaatschappelijk werker inzetten? | Vitacon Luteijn
Maak je keuze

Heb je een medewerker met psychische problemen en wil je langdurig verzuim voorkomen?

neem vrijblijvend contact op en bel 0316-740115

Waarom de bedrijfsmaatschappelijk werker van Vitacon Luteijn inzetten?

  • Voorkom langdurig verzuim

    Eén derde van het ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt door psychische klachten. Tijdig signaleren en op tijd ingrijpen met de juiste begeleiding kan (langdurig) verzuim door psychische klachten voorkomen.

  • Psychosociale begeleiding

    Medewerkers die (werk)stress, overspannenheid, verliesverwerking of arbeidsconflicten ervaren kunnen in aanmerking komen voor psychosociale begeleiding

  • Oplossingsgericht

    De bedrijfsmaatschappelijk werker zal samen met jouw medewerker de problemen in kaart brengen om te komen tot een oplossing of hantering ervan

Onze specialist(en)

De bedrijfsmaatschappelijk werker voorkomt langdurig verzuim door psychische klachten

Wanneer problemen in de werk- en/of privé-situatie het functioneren van jouw medewerker negatief beïnvloeden kan dit langdurig ziekteverzuim tot gevolg hebben. Je kunt via ons preventief een bedrijfsmaatschappelijk werker inschakelen voor de psychosociale begeleiding.

Voor wie?

Medewerkers die (werk)stress, overspannenheid, verliesverwerking of arbeidsconflicten ervaren kunnen in aanmerking komen voor psychosociale begeleiding. Soms gaat het om een combinatie van factoren in werk en privé waardoor jouw medewerker uit evenwicht is geraakt. Tijdig signaleren en op tijd ingrijpen met de juiste begeleiding kan (langdurig) verzuim door psychische klachten voorkomen.

Waarom een bedrijfsmaatschappelijk werker?

De bedrijfsmaatschappelijk werker zal samen met jouw medewerker de problemen in kaart brengen om te komen tot een oplossing of hantering ervan. De ondersteuning is kort waar het kan en lang waar het nodig is.

Eén derde van het ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt door psychische klachten. De inzet van de bedrijfsmaatschappelijk werker kan uitval op het werk voorkomen of de re-integratie van jouw medewerker bespoedigen. De bedrijfsmaatschappelijk werker werkt hierin samen met onze bedrijfsartsen en houdt rekening met zowel de belangen van de medewerker als die van jouw organisatie.

 

Wil je meer informatie, een afspraak of een offerte aanvragen? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Je treft de gegevens hiernaast.

 

Referenties