Preventief Medisch Onderzoek op maat | Vitacon Luteijn
Maak je keuze

Wilt u verzuim voorkomen? Het Preventief Medisch Onderzoek draagt daar aan bij!

neem vrijblijvend contact op en bel 0316-740115

Waarom een Preventief Medisch Onderzoek door Vitacon Luteijn?

 • Voorkomt verzuim

  Het preventief medisch onderzoek geeft u inzicht in de gesteldheid van uw medewerkers en geeft u de mogelijkheid om tijdig in actie te komen

 • Onderzoek op maat

  Bij Vitacon Luteijn werken wij met verschillende modules die ons in staat stellen met precies de juiste focus een onderzoek in te richten

 • Beter voor iedereen

  U, uw medewerker en diens collega's zijn gebaat bij een stabiele en gezonde situatie op de werkvloer

Onze specialist(en)

Zijn uw medewerkers gezond en inzetbaar?

Zowel u als werkgever als uw medewerkers hebben belang bij een goede gezondheid en inzetbaarheid. Ziekte is immers niet alleen vervelend voor de medewerker in kwestie, maar leidt ook tot verstoring in het werk van collega’s, kwaliteitsverlies en tot extra kosten voor de organisatie. Een Periodiek Preventief Medisch Onderzoek biedt uitkomst.

Voor wie?

Bent u als werkgever specifiek geïnteresseerd in de leefstijl en het werkvermogen van uw medewerkers? Biedt hen dan ééns in de 4 jaar een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan. Elke medewerker heeft de keuze om wél of niet deel te nemen.

Waarom een preventief medisch onderzoek?

 • een PMO zorgt voor preventie van beroepsziekten en arbeidsgerelateerde aandoeningen bij individuele medewerkers, als ook bij groepen medewerkers
 • een PMO keuring bevordert en bewaakt de gezondheid van uw individuele medewerker en van groepen medewerkers in relatie tot het werk dat verricht wordt.
 • een PMO zorgt voor verbetering en bewaking van de inzetbaarheid en het functioneren van de individuele werknemers

Hoe werkt het?

Een Preventief Medisch Onderzoek kan op maat voor uw organisatie opgezet worden. U kunt daarbij kiezen uit verschillende modules. Denk hierbij aan:

 • de WAI (Work Ability Index) deze meet het werkvermogen van uw medewerker en kan gebruikt worden voor het ontwikkelen van duurzaam inzetbaarheidsbeleid
 • de BRAVO-score. hierin komen alle aspecten van de leefstijl aan de orde. Dit instrument is geschikt om bewustwording te creëren bij uw medewerkers.
 • gehoor-, luchtwegen- en oogtesten
 • een conditietest. Uw medewerker wordt dan op zijn uithoudingsvermogen getest.

Welke investering is nodig?

Iedere organisatie heeft eigen specifieke werkzaamheden en unieke medewerkers. Dit betekent dat maatwerk vereist is. Vitacon Luteijn kan met u bespreken welke investering voor uw organisatie nodig is.

Over dit onderwerp is tevens een flyer met uitgebreide informatie beschikbaar. U kunt deze hieronder downloaden

 

Wilt u meer informatie, een afspraak of een offerte aanvragen? Neem dan contact op met een van onze specialisten. U treft de gegevens hiernaast.

 

Referenties

Downloads

 • Infosheet Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

  Downloaden