Capaciteitentest | Vitacon Luteijn | Doetinchem - Zevenaar - Arnhem
Maak je keuze

Wilt u weten of uw medewerker of een sollicitant beschikt over de juiste competenties en ontwikkelmogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact op en bel 0316 740 115

Waarom een capaciteitentest door Vitacon Luteijn

 • Altijd Maatwerk

  Voor elke selectievraag een passend assessment, gericht op een betrouwbaar onderzoek

 • Professioneel en ervaren

  Onze A&O psychologen werken volgens de richtlijnen van het NIP

 • Helder advies

  U krijgt een duidelijke en onderbouwde uitspraak over de capaciteiten en persoonlijkheid van uw medewerker

ontwikkelassessments loopbaanbegeleiding

Onze specialist(en)

De capaciteitentest geeft altijd uitsluitsel

De capaciteitentest van Vitacon Luteijn geeft u de antwoorden die u nodig hebt. Overweegt u een sollicitant aan te nemen? Of wilt u een medewerker door laten groeien naar een hogere functie? Als u zeker wilt zijn van het denk- en werkniveau van de betreffende persoon, dan biedt het afnemen van een capaciteitentest uitkomst.

De intelligentie van de testkandidaat wordt tijdens de capaciteitentest gemeten, waarna uitspraken gedaan kunnen worden over MBO-, HBO- of WO-niveau. De capaciteitentest van Vitacon Luteijn geeft u de antwoorden die u nodig hebt.

Een test meet het verbaal-, het cijfermatig- en het abstract redeneervermogen van uw medewerkers. De testresultaten zijn een goede voorspeller van:

 • de mate en het tempo waarin iemand zich kennis en vaardigheden eigen kan maken in nieuwe situaties
 • de mate waarin iemand in complexe situaties inzicht en overzicht verwerft en hier effectief in kan handelen

intelligentieniveau

Naast persoonlijkheid is intelligentie een belangrijke voorspeller voor succes in het werk. De capaciteitentest is in het algemeen een vast onderdeel van ontwikkelassessments en selectieassessments en kan in specifieke situaties als zelfstandige test afgenomen worden.

Vitacon Luteijn werkt uitsluitend met gevalideerde, door Cotan goedgekeurde, testen. De tests worden afgenomen door een gespecialiseerde, gecertificeerde NIP geregistreerde psycholoog. Iedere deelnemer aan de capaciteitentest krijgt de gelegenheid om met behulp van een online link vooraf te oefenen met de vorm van vragen stellen. Hierdoor kan hij of zij zich uitstekend voorbereiden op de testdag en op ontspannen wijze deelnemen.

capaciteitentest laten uitvoeren?

Vitacon Luteijn is onder andere gespecialiseerd in het afnemen van persoonlijkheidstests, capaciteitenstests, assessments en loopbaanbegeleiding. Wilt u meer weten of een offerte ontvangen? Neem dan contact op met onze assessments specialist. De contactgegevens treft u rechts (of voor mobiel boven) op deze pagina.

 

Wilt u meer informatie, een afspraak of een offerte aanvragen? Neem dan contact op met een van onze specialisten. U treft de gegevens links of (mobiel) boven op deze pagina.

Referenties