Fusie & Overname Personeel begeleiden

De mens is een kritische succesfactor bij overname personeel

Tijdens of na een fusie of overname personeel begeleiden is geen eenvoudige opgave. Een fusie of overname is op zichzelf al een ingrijpend proces. Een proces dat u niet dagelijks meemaakt en dat specialistische kennis op verschillende terreinen vraagt. Met een bedrijfsovername of fusie zijn grote investeringen en belangen gemoeid. Toch blijkt in de praktijk steeds weer dat het gewenste resultaat niet en/of moeizaam bereikt wordt. Sterker nog, zaken die voor de fusie of overname goed liepen, lopen ineens niet meer goed. Hoe komt dit toch?

Naast tastbare zaken als structuren, systemen en werkwijzen, spelen ook cultuur, beleving, verwachtingen en dynamiek een essentiële rol. Hier goed mee omgaan is een kritische succesfactor voor het slagen van een bedrijfsovername. Het effectief integreren van organisaties vraagt tijd en deskundigheid, waarbij een goede aanpak en aansturing van het integratieproces veel problemen kan voorkomen. de volgende stappen zijn essentieel:

  • Harmonisatie van arbeidsvoorwaarden (Ondernemingsraad, AVW, arbeidsovereenkomsten, functie-indeling)
  • Integratie management (Procesbegeleiding, cultuurintegratie, systemen, werkwijzen, management, HRM)
  • Samenvoegen, ontwikkelen en implementeren nieuw gezamenlijk HR-Beleid

Hoe verder?

Vitacon Luteijn kan de HRM-begeleiding bij Fusie & Overname voor u in goede banen leiden en voorziet u graag van informatie.

Neem hiervoor contact op via 0316 740 115 of per e-mail: info@vitaconluteijn.nl

Bellen, e-mailen en post sturen

Telefoon: +31 (0)316 - 740 115 
E-mail: info@vitaconluteijn.nl
Postadres: postbus 310, 7000 AH - Doetinchem

Bezoek ons kantoor

Terborgseweg 25b – 7001 GM Doetinchem
Mercurion 3 – 6903 PX Zevenaar

Hulp op afstand