Loopbaanbegeleiding

Als werkgever kunt u te maken krijgen met een werknemer die extra begeleiding nodig heeft om goed te kunnen functioneren of die zich verder wil ontplooien en hierbij hulp nodig heeft.

Loopbaanbegeleiding, oftewel jobcoaching op de werkvloer is bedoeld om medewerkers verder te helpen door hun houding en gedrag inzichtelijk te maken. Bewust maken van het gedrag helpt de medewerker verder in zijn professionaliteit en taakvolwassenheid.

Voor wie is loopbaanbegeleiding geschikt?

Loopbaanbegeleiding is bedoeld voor iedereen die wil werken aan de ontwikkeling van een persoonlijk inzicht, het is niet functie gebonden. Sommige mensen hebben extra begeleiding nodig om goed te kunnen functioneren op de werkvloer en anderen willen zich verder ontplooien. Iedere persoon heeft een eigen unieke hulpvraag waar ze aan willen werken.

Hebt u een werknemer in dienst die functioneel beperkt is? Tijdens de begeleiding van medewerkers met een arbeidsbeperking kan Loopbaanbegeleiding als instrument ingezet worden.

Doel van Loopbaanbegeleiding is om de medewerker met een structureel functionele beperking in staat te stellen om op een reguliere werkplek te blijven werken of tijdens de proefplaatsing begeleiding te krijgen.

UWV vergoedt uitsluitend de kosten van Loopbaanbegeleiding als de werknemer zonder begeleiding niet in staat is om zijn werkzaamheden te verrichten. Het begeleidende aspect (de persoonlijke ondersteuning) staat centraal. Naast het wegnemen van belemmeringen op de werkplek heeft de Loopbaanbegeleider een coachende ofwel sturende taak. Vitacon Luteijn bekijkt samen met u de mogelijkheden inzake vergoeding.

Wanneer klopt u aan?

In de volgende gevallen kan een loopbaanbegeleider uitkomst bieden:

  • hebt u een baan, maar het loopt allemaal niet zoals u of uw werkgever zou wensen?
  • kunt u starten met een nieuwe baan en wilt u hierbij hulp en begeleiding krijgen?

Een Loopbaanbegeleider ondersteunt u op uw werkplek, waar nodig. En adviseert uw werkgever hoe hij u beter kan begrijpen en begeleiden. Het is belangrijk dat het ‘klikt’ tussen u en uw Loopbaanbegeleider, daarom biedt Vitacon Luteijn u een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Geïnteresseerd?

Wilt u de mogelijkheden bespreken, hebt u vragen of wilt u een gratis kennismakingsgesprek aanvragen? Dan kunt u contact opnemen met Lara Coeterier via l.coeterier@vitaconluteijn.nl of telefonisch: 0316 740 115.

Bellen, e-mailen en post sturen

Telefoon: +31 (0)316 - 740 115 
E-mail: info@vitaconluteijn.nl
Postadres: postbus 310, 7000 AH - Doetinchem

Bezoek ons kantoor

Terborgseweg 25b – 7001 GM Doetinchem
Mercurion 3 – 6903 PX Zevenaar

Hulp op afstand