Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Zijn uw medewerkers gezond en inzetbaar?

Zowel u als werkgever als uw medewerkers hebben belang bij een goede gezondheid en inzetbaarheid. Ziekte is immers niet alleen vervelend voor de medewerker in kwestie, maar leidt ook tot verstoring in het werk van collega’s, kwaliteitsverlies en tot extra kosten voor de organisatie. Een Periodiek Preventief Medisch Onderzoek biedt uitkomst.

Voor wie?

Bent u als werkgever specifiek geïnteresseerd in de leefstijl en het werkvermogen van uw medewerkers? Biedt hen dan ééns in de 4 jaar een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan. Elke medewerker heeft de keuze om wel of niet deel te nemen.

Waarom een Preventief Medisch Onderzoek?

  • Een PMO zorgt voor preventie van beroepsziekten en arbeidsgerelateerde aandoeningen bij individuele medewerkers, als ook bij groepen medewerkers
  • Een PMO keuring bevordert en bewaakt de gezondheid van uw individuele medewerker en van groepen medewerkers in relatie tot het werk dat verricht wordt.
  • Een PMO zorgt voor verbetering en bewaking van de inzetbaarheid en het functioneren van de individuele werknemers

Hoe werkt het?

Een Preventief Medisch Onderzoek kan op maat voor uw organisatie opgezet worden. U kunt daarbij kiezen uit verschillende modules. Denk hierbij aan:

  • de WAI (Work Ability Index) deze meet het werkvermogen van uw medewerker en kan gebruikt worden voor het ontwikkelen van duurzaam inzetbaarheidsbeleid
  • de BRAVO-score. hierin komen alle aspecten van de leefstijl aan de orde. Dit instrument is geschikt om bewustwording te creëren bij uw medewerkers.
  • Gehoor-, luchtwegen- en oogtesten
  • Een conditietest. Uw medewerker wordt dan op zijn uithoudingsvermogen getest.

Welke investering is nodig?

Iedere organisatie heeft eigen specifieke werkzaamheden en unieke medewerkers. Dit betekent dat maatwerk vereist is. Vitacon Luteijn kan met u bespreken welke investering voor uw organisatie nodig is.

Over dit onderwerp is tevens een flyer met uitgebreide informatie beschikbaar. U kunt deze hier downloaden.

Voor meer informatie kunt u telefonsich contact opnemen met Adri Buitenhuis via 0314 741 149 of per e-mail: a.buitenhuis@vitaconluteijn.nl

Bellen, e-mailen en post sturen

Telefoon: +31 (0)316 - 740 115 
E-mail: info@vitaconluteijn.nl
Postadres: postbus 310, 7000 AH - Doetinchem

Bezoek ons kantoor

Terborgseweg 25b – 7001 GM Doetinchem
Mercurion 3 – 6903 PX Zevenaar

Hulp op afstand