Workshops op maat

Workshops zijn een uitstekende en plezierige manier om medewerkers nieuwe vaardigheden te leren. Of om hen te helpen leren over zaken die voortkomen uit nieuwe taken. Om te kunnen waarborgen dat een workshop relevant is en dat naderhand praktijkdoelstellingen kunnen worden gehaald, is het van belang dat deze zorgvuldig gepland en ontwikkeld wordt.

Voor wie?

U kunt voor specifieke teams een workshop organiseren. Bijvoorbeeld voor leidinggevenden of voor een bepaalde afdeling, zoals bijvoorbeeld P&O. Maar ook een workshop voor al uw medewerkers kan nuttig zijn.

Waarom?

Een workshop is een instrument om uw leidinggevenden, uw medewerkers of bepaalde teams kennis te laten maken met verschillende methodieken. Of om nieuwe vaardigheden te leren. Hierdoor krijgen zij op een snelle en eenvoudige manier nieuwe inzichten.

Hoe werkt een workshop op maat?

Een workshop kan op verschillende manieren gegeven worden. U kunt daarbij denken aan:

  • Een workshop op locatie
  • Een workshop van 1 dag of een dagdeel
  • Een workshop via teleseminar of webinar

Voorwaarde is dat uw medewerkers actief deelnemen. Het is bewezen dat medewerkers of teams dan het geleerde beter en sneller in de praktijk kunnen toepassen.

Waar en waarvoor is de workshop?

Een workshop kunt u inzetten voor diverse doeleinden:

  • Het team leert op een actieve manier hoe men zich kan ontwikkelen, hoe men beter samen kan werken, etc.
  • Als instrument ter bevordering van verandering van bedrijfsculturen, een team of van bepaalde werkzaamheden.
  • Persoonlijke ontwikkeling. De medewerker leert welke mogelijkheden hij of zij heeft om zich zelf te ontwikkelen
  • Leidinggevenden, P&O medewerkers of administrateurs leren omgaan met verzuimbegeleiding. Hoe spreekt u medewerkers aan tijdens ziekte; wat mag wel en niet vastgelegd worden in het kader van de wet op de privacy; welke re-integratie mogelijkheden zijn er; wat doet u indien een medewerker niet meewerkt aan het herstel?
  • Preventief verzuimbeleid. P&O medewerkers, leidinggevenden, en de directie leren hoe je verzuim kan voorkomen in een organisatie; wat de pijnpunten en de risico’s zijn en welke interventies ingezet kunnen worden.

Hoe verder na de workshop?

Het is belangrijk dat teams of medewerkers direct aan de slag gaan met het geleerde. Afhankelijk van het soort workshop kan het tevens van belang zijn dat teams of medewerkers een specialist toegewezen krijgen. Zo kunnen zij na de workshop vragen stellen of sparren.

Welke investering is nodig?

Afhankelijk van de workshop, het tijdsbestek en het aantal deelnemers kan een offerte op maat worden gemaakt.

Indien u belangstelling heeft voor een workshop, neem dan telefonisch contact op met Adri Buitenhuis via a.buitenhuis@vitaconluteijn.nl of telefonisch via 0316 740 115.

Bellen, e-mailen en post sturen

Telefoon: +31 (0)316 - 740 115 
E-mail: info@vitaconluteijn.nl
Postadres: postbus 310, 7000 AH - Doetinchem

Bezoek ons kantoor

Terborgseweg 25b – 7001 GM Doetinchem
Mercurion 3 – 6903 PX Zevenaar

Hulp op afstand