Maak uw keuze

Doet u nog wat wij denken dat u doet?

10 dec 2018

Wij gaan er vanuit dat de werkzaamheden binnen uw bedrijf aan verandering onderhevig zijn. Uiteraard wordt dit niet altijd besproken met de loonadministrateur, want een verandering vindt zelden binnen één maand plaats. Toch adviseren wij dit punt regelmatig met ons door te nemen. Hieronder lichten we toe waarom.

 

Sectorindeling

Op de beschikking Werkhervattingskas (Whk), staat een sector indeling vermeld. Deze sectorindeling is afgegeven door de Belastingdienst (in het verleden door het UWV) en is in de meeste gevallen gebaseerd op de werkzaamheden die staan omschreven bij de Kamer van Koophandel.

De Belastingdienst deelt de sectorindeling met bedrijfstakpensioenfondsen waardoor u meestal op basis van deze sectorindeling bent aangesloten bij een bedrijfstakpensioenfonds.

 

Gevolgen

Wanneer uw werkzaamheden in de loop der jaren zijn gewijzigd dan kan het zijn dat u niet meer bent ingedeeld in de juiste sector. Wellicht valt u op basis van de gewijzigde werkzaamheden nu ook onder de werkingssfeer van een ander bedrijfstakpensioenfonds.

Op dit moment zijn er pensioenfondsen die uw website bekijken en aan de hand van de activiteiten op de website besluiten dat u onder hun werkingssfeer valt. Het pensioenfonds kan u een naheffing op leggen over voorgaande jaren. Dit gaat veelal om grote bedragen.

 

Conclusie

Wij adviseren u uw sectorindeling onder de loep te nemen. Zijn de werkzaamheden die vermeld staan bij de Kamer van Koophandel en die bij uw sectorindeling horen nog wel juist? Een onjuiste sectorindeling heeft uiteraard meer gevolgen dan alleen de aansluiting bij een bedrijfstakpensioenfonds. Denk daarbij ook aan het van toepassing zijn van een CAO bijvoorbeeld. Wanneer u denkt dat uw sectorindeling niet (meer) aansluit of wanneer u hierover vragen heeft dan kunt u uiteraard altijd contact met ons op te nemen, zodat wij u verder kunnen helpen.

 

Samen verhogen wij de kwaliteit van uw loonadministratie!


Delen via Social Media