Het 'slimme werken' - Vitacon HR Services
Maak je keuze

Het slimme werken

01 aug 2014

U heeft het vast wel eens gelezen: ‘Wij introduceren het nieuwe werken’. Een pakkende slogan die past bij een jonge, dynamische organisatie.

En dan? Hoe krijgt dat nieuw werken vorm? Bij een eerste evaluatie vlak voor de zomervakantie blijkt er niet zoveel veranderd.
Natuurlijk zijn de regels gevolgd: de agenda’s zijn altijd bij, zodat de telefoniste weet waar iedereen is, er wordt altijd heel hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de klanten tevreden blijven, desnoods thuis in de avonduren en op parttimedagen. Zo flexibel zijn de meeste medewerkers wel.

Maar wordt er dan ook slim gewerkt? Is het logisch om voor een afdelingsoverleg naar kantoor te komen of skypen we via de Ipad van de zaak? Dat laatste klinkt aannemelijker niet? We besparen reistijd (en dus tijd en geld) en sparen het milieu.
Maar dan rijst vervolgens de vraag: accepteren we dit ook of willen we graag dat medewerkers op kantoor werken? Wil en kan de organisatie wel zo flexibel zijn?

Wanneer dit laatste niet het geval is, kan het nieuwe werken worden geïntroduceerd, maar wordt er per saldo niets veranderd.
Sta erachter, stimuleer het, roem de medewerker die een slimme keuze maakt en accepteer het wanneer het niet zo blijkt te zijn. Veranderen gaat met vallen en opstaan!

En als u het introduceert, laat dan zien dat u het ook gebruikt (ook al is het niet perse noodzakelijk). Goed voorbeeld doet goed volgen!

Vitacon HR Services B.V.
Leonie Kornegoor
l.kornegoor@vitaconluteijn.nl
0314-741114
06-23077074


Delen via Social Media