Arbeidsrecht advies, voorkomt discussies | Vitacon Luteijn
Maak je keuze

Heb je een vraag over een arbeidsovereenkomst, arbeidsvoorwaarden of ontslag?

neem vrijblijvend contact op en bel 0316-740115

Arbeidsrecht advies van Vitacon Luteijn

 • Advies over en hulp bij arbeidsovereenkomsten

  Wij kunnen het opstellen van de arbeidsovereenkomst voor jou verzorgen, maar ook de door jou opgestelde overeenkomst beoordelen en, waar nodig, een voorstel tot aanpassing doen

 • Arbeidsvoorwaarden helder vastgelegd

  Uitgebreidere afspraken over arbeidsvoorwaarden kun je in een apart document vastleggen. Geldt dit voor alle medewerkers? Dan is een personeelshandboek opstellen een goede oplossing

 • Begeleiding en advies bij ontslagprocedures

  Wij beschikken over een schat aan kennis en ervaring op dit gebied en begeleiden en verzorgen het volledige proces van de ontslagaanvraag en helpen jou de juiste keuzes te maken

Onze specialist(en)

Arbeidsrecht advies, voorkomt discussies.

Wij kunnen je van dienst zijn op het gebied van arbeidsrecht. In praktische zin komt dit in de meeste gevallen neer op zaken die te maken hebben met:

 • afspraken rondom arbeidsvoorwaarden
 • het opstellen en beoordelen / aanpassen van arbeidsovereenkomsten
 • het adviseren rondom ontslagprocedures en de begeleiding hiervan

Arbeidsovereenkomsten

Afspraken vastleggen schept duidelijkheid en voorkomt verwarring. Jouw medewerker weet waar hij recht op heeft en wat zijn plichten zijn. In de arbeidsovereenkomst leg je belangrijke zaken vast, zoals bijvoorbeeld:

 • de duur van de overeenkomst
 • proeftijd
 • omvang van het dienstverband
 • het salaris en concurrentie- /relatiebeding

Wij kunnen het opstellen van de arbeidsovereenkomst voor je verzorgen, maar ook de door jou opgestelde overeenkomst beoordelen en, waar nodig, een voorstel tot aanpassing doen.

Uitgebreidere afspraken over arbeidsvoorwaarden kun je ook in een apart document vastleggen. Geldt dit voor alle medewerkers? Dan is het ook een goede oplossing om alle afspraken op te nemen in een personeelshandboek. Uiteraard kunnen wij het opstellen van dit personeelshandboek voor je verzorgen.

Arbeidsrecht advies bij ontslagbegeleiding

Is het onvermijdelijk geworden voor jouw organisatie om één of meerdere medewerkers te ontslaan? Dan is het zeer belangrijk dat je zorgvuldig te werk gaat. Er zal aandacht moeten zijn voor gevolgen van het ontslag voor de betrokken partijen. Wij beschikken over een schat aan kennis en ervaring op dit gebied en begeleiden en verzorgen het volledige proces van de ontslagaanvraag. Ook is het mogelijk om medewerkers succesvol naar ander werk te begeleiden, middels outplacement.

 

Wil je meer informatie, een afspraak of een offerte aanvragen? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Je treft de gegevens hiernaast.

Referenties