Medewerkers leren talenten herkennen, ontwikkelen en inzetten
Maak je keuze

Wilt u weten hoe u erachter komt waar de kracht van iedere individuele medewerker ligt?

neem vrijblijvend contact op en bel 0316-740115

Waarom de Me4all talentscan van Vitacon Luteijn?

 • Medewerkers leren talenten herkennen, ontwikkelen en inzetten

  Inzetten van medewerkers aan de hand van talent zorgt voor meer werkgeluk, verantwoordelijkheidsgevoel en binding

 • Uitbreiding naar leiderschap en organisatiecultuur mogelijk

  De Me4all Talentscan kunt u naar wens uitbreiden. Bijvoorbeeld als het gaat om de leiderschapsstijl of het organisatietype waarin uw medewerker het beste tot zijn of haar recht komt.

 • Ingevuld in slechts 15 minuten en persoonlijk toegelicht

  De medewerker maakt de online talentscan in ongeveer 15 minuten vanuit huis. In een persoonlijk terugkoppelgesprek licht onze gecertificeerde Me4all consultant de uitgebreide talentrapportage toe.

talentontwikkeling

Onze specialist(en)

De Me4all Talentscan helpt medewerkers hun talenten verder te ontwikkelen en in te zetten

De Me4all Talentscan legt de relatie tussen onbewuste drijfveren, natuurlijke talenten en de competenties die daarbij aansluiten. Dit helpt je medewerkers hun talenten verder te ontwikkelen en in te zetten.

De natuurlijke kwaliteiten (competenties) van je medewerkers ontwikkelen zich in de loop van de jaren en uiten zich in hun gedrag. Aan de hand van die gedragingen zijn anderen vaak in staat om aanwezige talenten te herkennen. Dit leidt ertoe dat zo’n medewerker gevraagd wordt voor een bepaalde rol of functie. Op zichzelf is dat natuurlijk een goed gegeven, maar het is voor je medewerker wel zo prettig als hij zich zelf ook herkent in deze analyse. De Me4all Talentscan laat de medewerker zien wat zijn natuurlijke kwaliteiten (competenties) zijn en hoe deze aansluiten bij zijn talenten. De scan levert een talentrapportage op die inzicht en handvatten biedt om aanwezige talenten bewust verder te ontwikkelen.

Talent is gekoppeld aan de onbewuste drijfveren. Het is die energie in de medewerker, die drijft om dat te doen waarvoor hij in de wieg is gelegd. Als wij vanuit onze talenten werken, doen we niet alleen onszelf een plezier, maar ook de mensen met wie we samenwerken. Dit is dan ook meteen de meerwaarde van het afnemen van de Me4all Talentscan.

Het Me4all model is gebaseerd op de theorieën van Carl Gustav Jung over onbewuste drijfveren.

De Me4all talentrapportage (basis) laat van de medewerker zien:

 • de natuurlijke talenten
 • aangeleerde kwaliteiten en bijbehorende valkuilen
 • persoonlijk balans en vitaliteit
 • ontwikkelpunten voor de toekomst

Uitbreiding Leiderschap

Het onderdeel leiderschap is een voor medewerkers in een leidinggevende functie. Het vormt een uitbreiding op de basis talentrapportage. Aan de hand van het model situationeel leiderschap van Hersey & Blanchard kan de medewerker zien wat zijn of haar voorkeurstijlen zijn voor leidinggeven. Dit model onderscheidt vier stijlen:

 • directieve stijl
 • overtuigende stijl
 • participerende stijl
 • en delegerende stijl

Ook laat het zien wat de voorkeurstijlen zijn, wanneer de medewerker wel of niet onder druk werkt. Het is namelijk mogelijk dat onder druk de voorkeurstijl van de leidinggevende verandert, wat verwarrend kan zijn voor de omgeving.

Medewerkers hebben er daarnaast baat bij als een leidinggevende op maat kan schakelen tussen de diverse leiderschapsstijlen. Als uit de scan blijkt dat er voor de leidinggevende op dit vlak nog een ontwikkelbehoefte bestaat, dan kan hij of zij hierin gecoacht worden.

Uitbreiding Organisatiecultuur

Het onderdeel Organisatie cultuur is een andere uitbreiding op de rapportage. Dit onderdeel laat zien in welke organisatiecultuur de talenten van de medewerker het beste tot hun recht komen. Het model van Quinn & Cameron wordt als uitgangspunt gebruikt en bestaat uit vier verschillende culturen en acht rollen. De Me4all talentscan laat zien in welk type organisatie en in welke rol de medewerker zich het meest prettig voelt.

Online talentscan en talentrapportage

De medewerker maakt de online talentscan in ongeveer 15 minuten vanuit huis. In een persoonlijk terugkoppelgesprek licht onze gecertificeerde Me4all consultant de uitgebreide talentrapportage toe. Na het gesprek ontvangt de medewerker de digitale talentrapportage.

Toepassingsgebieden van de Me4all Talentscan

Wij passen de Me4all talentscan zeer succesvol toe als basis voor de volgende trajecten:

 • bij werving & selectie
 • bij coaching op talenten
 • bij loopbaanontwikkeling
 • bij teamontwikkeling
 • bij preventie of tijdens herstel van burn-out

Wilt u meer informatie over de Me4all Talentscan, of wilt u een afspraak of een offerte aanvragen? Neem dan contact op met een van onze specialist. U treft de gegevens hiernaast.

Referenties