Interview Leonie Kornegoor: “Het liefst ben ik onderweg, daar leer ik van” - Vitaconluteijn
Maak je keuze

Interview Leonie Kornegoor: “Het liefst ben ik onderweg, daar leer ik van”

01 okt 2020

Het team van Vitacon Luteijn bestaat uit mensen die meer zijn dan professionals binnen hun vakgebied. Op momenten dat zij niet met hun werk bezig zijn, gaan zij gepassioneerd op in de meest uiteenlopende liefhebberijen. Waar de ene zingt of een maatschappelijke rol vervult, motiveert de ander sportievelingen om tot het uiterste te gaan. Deze serie interviews laat zien wat onze collega’s drijft. Opvallend: vaak is er meer raakvlak met het werk dan je zou denken!

Salarisadviseur Leonie Kornegoor gaat graag avontuurlijk op reis. Vorige zomer nam zij bijvoorbeeld deel aan de Carbage Run. In een als rendier vermomde Volvo toerde zij met een vriendin door de schitterende landschappen van Noorwegen en Zweden. Eenmaal onderweg ervaart Leonie altijd dat zij ruimte krijgt om na te denken, zo ook tijdens deze reis.

Los zijn van alles en waardevolle inzichten verwerven. Het verkennen van onbekende bestemmingen maakt Leonie ultiem gelukkig. “Het is die wisselende omgeving, het leren kennen van mensen en het zien van nieuwe kansen en mogelijkheden waar ik zo blij van word. Niet cool vind ik het als iedere dag sterk lijkt op die van gisteren. Dat kan ik wel een tijdje hebben, maar dat moet niet te lang duren voordat het weer gaat kriebelen. Ik zoek dan al snel weer naar vernieuwing, afwisseling en ga graag uitdagingen aan. En dat brengt me soms in de meest bijzondere situaties”, verklaart Leonie haar lichte, maar blijkbaar functionele onrust.

Geen beren op de weg

Beren op de weg zien lijkt voor Leonie dan ook niet weggelegd. Ze probeert actief om zaken in het juiste perspectief te bekijken en gaat uitdagingen aan, zonder zich daarbij terughoudend op te stellen. Ook tijdens haar werk als salarisadviseur past zij dit toe. Zo nam Leonie het initiatief om een serie van kennissessies op te tuigen, gericht op salarisprofessionals die kennis met elkaar willen delen. Samen met twee collega’s richtte zij zich op belangrijke thema’s als fiscale actualiteiten en automatisering van processen rondom de salaris- en personeelsadministratie, in de vorm van E-HRM. Het liep meteen storm en er werden nieuwe, extra groepen gevormd. Leonie: “Ik probeer zoiets gewoon uit en zie dan wel wat het brengt. In dit geval leidde het duidelijk tot een win-win situatie.”

Gas geven

Leonie wil op deze manier graag haar steentje bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Vitacon Luteijn. “Binnen onze organisatie wordt gepleit voor eigen ondernemerschap. (In de zin van initiatief nemen, red.) Als ik een ding heb gemerkt aan mezelf de afgelopen tijd, dan is het wel dat ik daarvan gebruik wil maken. Gas wil geven en bezig zijn met ontwikkelen. Niet alleen van mijzelf, maar ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mijn team en het gehele Stolwijk Kennisnetwerk. We zijn goed onderweg, dus die waardevolle inzichten komen vanzelf.”


Delen via Social Media