Tweede spoor re-integratie coaching | Vitacon Luteijn
Maak je keuze

Wil je voldoen aan de eisen van het UWV rondom de wet Poortwachter?

Wij begeleiden tweede spoor re-integratie. Neem contact op en bel 0316-740115

Waarom Tweede spoor re-integratie via Vitacon Luteijn?

 • Intensieve begeleiding

  Ons doel is een succesvolle re-integratie in het werk of bij een andere werkgever

 • Poortwachter proof

  Met onze accurate grondhouding helpen wij je jouw verplichtingen jegens het UWV na te komen

 • Eigen contactpersoon

  Wij gaan altijd voor een persoonlijke benadering. Je mag rekenen op een vast aanspreekpunt

Onze specialist(en)

Tweede spoor re-integratie voor jou en jouw medewerker

Jouw medewerker is langdurig ziek en er is een kans dat hij of zij niet meer kan terugkeren in het eigen werk. Op basis van de Wet verbetering Poortwachter heb je gedurende 104 weken de plicht de medewerker te re-integreren in passende arbeid. Onze coach tweede spoor re-integraties regelt alles en helpt jou, buiten jouw organisatie, aan een oplossing. Hiermee voldoet het dossier van jouw zieke medewerker aan de gestelde eisen van het UWV, conform het Tweede spoor. 

Tweede spoor re-integratie volgens eisen UWV

Als de inzet van een tweede spoor re-integratietraject, op basis van de Wet verbetering Poortwachter, noodzakelijk geworden is, bieden wij jou de juiste begeleiding. Onze re-integratiecoach zorgt dat jouuw medewerker op de juiste wijze begeleid wordt en dat het dossier voldoet aan de eisen van het UWV.

Als door de bedrijfsarts en/of arbeidsdeskundige is vastgesteld dat terugkeer in het eigen werk twijfelachtig is, of zelfs volledig is uitgesloten, dient gezocht te worden naar ander passend werk. De zoektocht naar ander passend werk, buiten de eigen werkgever, wordt begeleid en ondersteund door onze re-integratiecoach.

Duur van het traject

Wij bieden trajecten van 3, 6, 9 of 12 maanden. In overleg met jou wordt de duur van het traject bepaald.

Stapsgewijs

Intakefase: bepaald wordt wat de behoefte van begeleiding is, door middel van dossierstudie en een intakegesprek.

Heroriëntatie: er wordt aandacht besteedt aan ‘rouwverwerking’. Jouw medewerker moet immers verplicht op zoek naar ander werk. Hierna komen de vervolgstappen aan bod. Hierin staan de vragen ‘wie ben ik?’, ‘wat wil ik?’ en ‘wat kan ik?’ centraal. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de nodige hulpmiddelen en tools.

Training en bemiddeling: jouw medewerker wordt klaargestoomd voor de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld via sollicitatietraining, arbeidsmarktbenadering en bijscholing.

Plaatsing en nazorg: in de ideale situatie wordt jouw medewerker herplaatst in een voor hem/haar passende functie. De administratieve kant hiervan wordt opgepakt door de re-integratiecoach.

Intensieve begeleiding

Onze re-integratiecoach onderhoudt zeer frequent persoonlijk contact met jouw medewerker en houdt je volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen. Iedere 6 weken ontvang je een evaluatieverslag. De verslagen komen ook terug in de eindrapportage.

Geslaagd traject?

In onze ogen is het traject geslaagd, als voldaan wordt aan de door het UWV opgelegde richtlijnen inzake een tweede spoor re-integratietraject. Daarnaast is het ons streven een geschikte arbeidsplaats en functie te vinden voor jouw medewerker, bij een andere werkgever.

 

Wil je meer informatie, een afspraak of een offerte aanvragen? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Je treft de gegevens hiernaast.

 

Downloads

 • Infosheet Tweede Spoor Re-integratie

  Informatiesheet

  Downloaden

Referenties