Maak uw keuze

Wilt u weten of uw medewerker of een sollicitant beschikt over de juiste competenties en ontwikkelmogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact op en bel 0316 740 115

Waarom een assessment bij Vitacon Luteijn?

  • Altijd Maatwerk

    Voor elke selectievraag een passend assessment, gericht op een betrouwbaar onderzoek

  • Professioneel en ervaren

    Onze A&O psychologen werken volgens de richtlijnen van het NIP

  • Helder advies

    U krijgt een duidelijke en onderbouwde uitspraak over de capaciteiten en persoonlijkheid van uw medewerker

Onze specialist(en)

Assessments via Vitacon Luteijn

Klik op de onderwerpen hieronder voor meer informatie over onze diensten, producten en werkwijze.

na een assessment vijf keer meer kans op een geslaagde selectie

Cruciaal voor het succes van uw organisatie is het vinden en behouden van goede mensen. Een sollicitatiegesprek is het gebruikelijke selectie-instrument. Echter is uit onderzoek gebleken dat de kans op een juiste beslissing vijf maal groter wordt als ook een assessment wordt ingezet. Hiermee kan aan twee kanten een teleurstelling voorkomen worden. Een assessment is een effectieve methode om de aanwezigheid van bepaalde gedragskenmerken, talenten, vaardigheden, capaciteiten en drijfveren op te sporen bij medewerkers. Een assessment geeft dan ook aan wat het potentieel is en wat de ontwikkelmogelijkheden zijn, zodat u weet dat uw (nieuwe) medewerker ook mee kan groeien met de organisatie. Ook geeft een assessment ondersteuning bij het maken van loopbaankeuzes en bij loopbaanbegeleiding.

ontwikkelassessment / potentieel beoordeling

Dit assessment wordt ingezet ten behoeve van de ontwikkeling van de medewerker. Of bij doorstroom naar een nieuwe functie. Het bestaat uit onderzoek naar competenties, capaciteiten, beperkingen en drijfveren en geeft aan op welke manier het potentieel ontwikkeld kan worden. Lees meer over ontwikkelassessments.

selectie assessments

Dit assessment wordt gebruikt als objectief instrument in het eindstadium van een sollicitatieprocedure om na te gaan of de kandidaat geschikt is voor een functie. Lees meer over selectie assessments.

focus assessment

Dit instrument kunt u inzetten wanneer u het functioneren van een medewerker wil screenen op een paar specifieke competenties die cruciaal zijn voor de eigen of een mogelijk nieuwe functie. U kunt dit instrument zien als een verkort Assessment.

360 graden feedback

Dit instrument geeft de medewerker een persoonlijke terugkoppeling op het eigen functioneren. Het bestaat uit een self-assessment en verzamelt feedback van enkele relevante mensen uit de directe werkomgeving van de medewerker. Het instrument geeft een reflectie op het gedrag van de medewerker, vanuit meerdere perspectieven.

loopbaanonderzoek

Met dit instrument krijgt u zicht op de mogelijke loopbaanstappen van uw medewerker. Het is een breed onderzoek naar competenties, gedrag, ambities, interesse en ontwikkelmogelijkheden. De resultaten worden mondeling teruggekoppeld; ook de loopbaanopties en beroepsmogelijkheden komen aan de orde.

loopbaanscan

Dit instrument geeft informatie over persoonlijke sterktes en zwaktes, loopbaanwaarden, interesses, capaciteiten, motivatie en drijfveren. Het onderzoek start met een intakegesprek en wordt afgesloten met een loopbaanadviesgesprek. De loopbaanscan is een verkort Loopbaanonderzoek.

capaciteitentest

Dit instrument bestaat uit diverse tests die samen een beeld geven van het algemene werk- en denkniveau. Getest wordt op verbaal, numeriek en abstract analytisch vermogen. De resultaten worden afgezet tegen een opleidingsnorm. Lees meer over de capaciteitentest.

teamrolanalyse

Dit instrument geeft inzicht in de voorkeursrollen die een medewerker in een team hanteert. Teamrollen worden bepaald door iemands persoonlijkheidskenmerken en zeggen iets over de wijze van samenwerken van de persoon binnen een team.

persoonlijkheidstest / drijfverenonderzoek

Dit instrument bestaat uit persoons-gerelateerde vragenlijsten, in combinatie met een interview. Het onderzoek geeft zicht op talenten en drijfveren. Met de resultaten kan men het eigen gedrag beter begrijpen, ook in de interactie met anderen. Lees meer over de persoonlijkheidstest.

 

Wilt u meer informatie, een afspraak of een offerte aanvragen? Neem dan contact op met een van onze specialisten. U treft de gegevens links of (mobiel) boven op deze pagina.

Referenties