Outplacement door Vitacon Luteijn | 91% succesratio!
Maak je keuze

Wil je hulp bij de begeleiding van een medewerker of medewerkers in de richting van ander werk?

neem vrijblijvend contact op en bel 0316-740115

Waarom outplacement door Vitacon Luteijn?

 • Zeer hoge succesratio

  In 91% van de gevallen hebben de laatste drie jaar kandidaten gemiddeld binnen 6 maanden tijd nieuw passend werk gevonden

 • Een goede oplossing

  Dankzij professionele begeleiding wordt toegewerkt naar een goede oplossing voor zowel werkgever als medewerker

 • Groepsoutplacement mogelijk

  Naast individueel outplacement bieden wij ook groepsoutplacement aan. Dit kan kostenbesparend zijn en kan binnen de groep onderling steun geven in het traject

Onze specialist(en)

Outplacement, professionele begeleiding naar ander werk

Als vertrek noodzakelijk is geworden, is outplacement een professionele, zorgvuldige en effectieve manier om de medewerker te begeleiden naar een nieuwe baan bij een andere werkgever. In de dynamische wereld van vandaag zijn zowel de eisen van de functie als de toegevoegde waarde van mensen onderhevig aan veranderingen. Als dit betekent dat de wensen of kwaliteiten van medewerkers niet meer passen binnen de wensen of eisen van de organisatie dan kan outplacement nieuwe kansen bieden. Het kan ook zijn dat er, onder druk van een reorganisatie, afscheid genomen moet worden van medewerkers. Ook dan is professionele begeleiding naar ander werk een goede oplossing voor beiden.

Zorgvuldige aanpak

Een goede begeleiding van outplacement laat, voor jou als werkgever, zien dat:

 • er zorg is voor medewerkers
 • ook aan de blijvers een goede boodschap afgegeven wordt
 • een kostbare juridische strijd voorkomen wordt
 • de werknemer zelf waardevolle inzichten over zijn kwaliteiten, ambities en mogelijkheden verwerft

Voor Vitacon Luteijn is het doel van outplacementbegeleiding dat een medewerker in een zo kort mogelijke tijd van werk naar werk begeleid wordt. In het outplacementtraject wordt o.a. aandacht besteed aan:

 • de vertrekverwerking
 • het opstellen van een zoekprofiel
 • het op een wervende manier actualiseren van het CV
 • de begeleiding bij sollicitatiebrieven en voorbereiden van sollicitatiegesprekken
 • het benutten van sociale media bij het vinden van werk en voeren van netwerkgesprekken

Loopbaanonderzoek

Wanneer iemand nog niet precies weet op welke functie hij zich wil gaan oriënteren dan starten we met een loopbaanonderzoek. Hierin wordt, naast kwaliteiten en aandachtspunten, bekeken wat de interesses en ambities van een medewerker zijn en op wat voor functie en in welke branche hij het meest op zijn plaats is. Met het onderzoek komt de kandidaat tot een concreet zoekprofiel.

Zeer hoge succesratio

Vitacon Luteijn heeft jarenlange expertise opgebouwd in outplacementbegeleiding en kan trots zijn op een hoge gemeten succesratio. In 91% van de gevallen hebben de laatste drie jaar kandidaten gemiddeld binnen 6 maanden tijd nieuw passend werk gevonden.

Groepsoutplacement

Outplacement wordt individueel aangeboden aan mensen die om welke reden ook de organisatie gaan verlaten. Het kan gaan om mensen op uitvoerend-, middenkader-, of managementniveau. Naast individueel outplacement kan ook groepsoutplacement worden aangeboden, dit kan kostenbesparend zijn en kan binnen de groep onderling steun geven in het traject.

 

Wil je meer informatie, een afspraak of een offerte aanvragen? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Je treft de gegevens hiernaast.

Downloads

 • Infosheet Outplacement

  Handzame informatie over de mogelijkheden van onze Outplacement dienstverlening

  Downloaden

Referenties