Individuele begeleiding

Vitacon Luteijn beschikt over gecertificeerde coaches, loopbaanadviseurs, mediators, psychologen, outplacementconsultants en burn-outbegeleiders. Zij verzorgen op maat individuele begeleiding,  gericht op het verleggen van persoonlijke grenzen, het behalen van persoonlijke doelen en het verhogen van persoonlijke effectiviteit.

Persoonlijke coaching

Dit is vooral bedoeld voor mensen die willen reflecteren op zichzelf om tot meer zelfinzicht te komen en van daaruit hun persoonlijke effectiviteit willen verbeteren om een volgende stap in hun persoonlijke ontwikkeling te maken. Coaching helpt mensen de eigen grenzen te verleggen, regie in eigen hand te nemen en zo de eigen omgeving effectief te beïnvloeden. Coaches richten zich op Weten (bewustwording), Willen (gemotiveerd zijn om te veranderen), Kunnen (vaardig zijn om het nieuwe gedrag toe te passen), en Doen (toepassen in de praktijk).

E-coaching

Dit is de online versie van coaching. Juist zonder face2face contact blijkt dat mensen meer bewust bezig zijn met de eigen gedachten, gevoelens en behoeften. Het persoonlijke contact kan soms juist afleiden van wat er echt belangrijk is. De ‘anonimiteit’ van e-coaching geeft de veiligheid waarin het uiten van persoonlijke dingen voor sommige mensen makkelijker wordt.

Executive coaching

Voor topkader beschikt Luteijn over executive coaches. De coaches hebben ruime leidinggevende ervaring in de top van uiteenlopende organisaties. Vanuit deze ervaring zijn zij kritische sparringpartner voor topmanagers. Ze ondersteunen bij visieontwikkeling, dragen bij aan zelfinzicht en helpen het ondernemerschap en persoonlijk leiderschap te versterken.

Loopbaanbegeleiding

Voor mensen die op een kruispunt in hun loopbaan zijn gekomen en zich heroriënteren op de best passende volgende loopbaanstap biedt Vitacon Luteijn loopbaanbegeleiding aan. Deze begeleiding helpt mensen om (weer) zicht te krijgen op hun ambities en mogelijkheden en op hun unieke kwaliteiten en belemmeringen. Om op die manier de goede loopbaankeuzes te maken, optimaal zin aan hun werk te geven en het beste uit zichzelf te halen in een passende functie. Ook wordt hulp geboden bij het realiseren van de nieuwe baan.

Zelfkonfrontatiemethode

De Zelfkonfrontatiemethode is een systematische methode voor zelfonderzoek. Gedragspatronene worden helder en de rode draad in het levensverhaal wordt zichtbaar. Het geeft een betere kijk op mogelijkheden tot verandering en het maken van nieuwe keuzes in werk, loopbaan en persoonlijk leven. Gecertificeerde ZKM coaches ondersteunen bij o.a. loopbaanvragen, functioneringsvragen en zingevingsvragen.

In, doorgaans, een vijf-tal sessies, krijgt de deelnemer zicht op gedragspatronen en de effectiviteit daarvan. Hierdoor kan de deelnemer zichzelf beter leren kennen, het heft weer in eigen handen nemen en accenten in zijn leven verleggen vanuit een realistisch perspectief.

Burn-out begeleiding

Deze begeleiding richt zich op fysiek en psychisch herstel bij werk gerelateerde burn- outklachten. De burn-out begeleiding is erop gericht om inzicht te krijgen in factoren die bijgedragen hebben aan de klachten van overbelasting. Door tijdige signalering, bewustwording en nieuwe duiding van gebeurtenissen, kan een gedragsverandering plaatsvinden, herstel optreden en kunnen klachten in de toekomst worden voorkomen.

Conflictbemiddeling/mediation

Dit is een succesvolle methode om in beperkte doorlooptijd elk soort conflict op een effectieve manier op te lossen. Het doel van conflictbemiddeling is om de conflicterende partijen, met behulp van een onafhankelijke, gecertificeerde bemiddelaar, in drie tot zes sessies tot de best haalbare oplossing te laten komen, die voor ieder acceptabel is.

Meer weten?

Vitacon Luteijn voorziet u graag van informatie en kan een op maat gemaakte offerte voor u opstellen.

Neem hiervoor contact op via 0316 740 115 of per e-mail: info@vitaconluteijn.nl

Bellen, e-mailen en post sturen

Telefoon: +31 (0)316 - 740 115 
E-mail: info@vitaconluteijn.nl
Postadres: postbus 310, 7000 AH - Doetinchem

Bezoek ons kantoor

Terborgseweg 25b – 7001 GM Doetinchem
Mercurion 3 – 6903 PX Zevenaar

Hulp op afstand