SLIM-subsidie 2023 - Vitaconluteijn
Maak je keuze

SLIM-subsidie, een ontwikkelboost voor je medewerkers

Ook in 2023 kun je de SLIM-subsidie inzetten voor groei en ontwikkeling van je personeel. Met de SLIM-subsidie en de ontwikkeloplossingen van Vitacon Luteijn kun jij een je personeel een ontwikkelboost geven.

Meer weten? Bel ons gerust: 0316 740 115. We helpen je graag.

Maak een afspraak Stel een vraag

Onze specialist(en)

Een leer- en ontwikkelcultuur belangrijker dan ooit

De manier waarop we werken verandert. En (technologische) ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. Ook in het mkb. Het is daarom belangrijker dan ooit voor jou als werkgever dat jouw werknemers én je bedrijf zich blijven ontwikkelen. Maar hoe doe je dat?

Wij helpen je graag een leer- en ontwikkelcultuur samen te voegen met je organisatiecultuur.

Geen tijd, kennis en middelen?

Als mkb’er heb je niet altijd de tijd, kennis en middelen om te investeren in het opleiden en ontwikkelen van medewerkers. Daarom ondersteunt de overheid je ambitie(s) met SLIM (Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen In het MKB).

Wat is de SLIM-regeling?

Met de SLIM-regeling wil het kabinet een leer- en ontwikkelcultuur voor iedere organisatie vanzelfsprekend maken. Want investeren in een leercultuur en leerrijke werkomgeving is een must en goed opgeleide medewerkers vergroten het succes van je organisatie.  Zij zijn meer gemotiveerd, productiever en innovatiever. Daarnaast zorgt het voor meer binding van je medewerkers aan jouw onderneming.

Wij nemen het regelwerk uit handen

Een SLIM-aanvraag moet voldoen aan verschillende kwaliteitseisen. Daarom nemen wij het regelwerk uit handen. We helpen je bij het maken van de ontwikkel-/leerplannen én het indienen van de subsidieaanvraag. Je wordt hierin zoveel mogelijk ontzorgd.

Tijdvak SLIM-regeling 2023

Je kunt van 1 tot en met 28 september 2023 een SLIM-subsidie aanvragen.

Voor je een aanvraag kunt indienen, moet je je registreren als aanvrager. En dat kan al vanaf twee weken voor de opening van het tijdvak. Dus wil jij meer weten over het inzetten van de SLIM-regeling en de oplossingen van Vitacon Luteijn? Wacht dan niet te lang en neem gerust al contact met ons op. We helpen je graag!

Welke activiteiten zijn SLIM?

De SLIM-regeling is breed inzetbaar. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende activiteiten waarmee onze HR-adviseurs jou – binnen de SLIM-regeling – kunnen helpen:

Een opleidings- en ontwikkelplan geeft inzicht in de huidige structuur van je bedrijf, de kennis en vaardigheden van je personeel en de omgeving waarin je bedrijf opereert. Een plan laat niet alleen de huidige stand van zaken zien, maar kijkt ook naar de gevolgen van trends zoals digitalisering, robotisering en technologisering. Hierbij is specifiek aandacht voor de verwachte benodigde kennis en vaardigheden van medewerkers. Dit voegen we samen in een adviesrapport. Dit rapport bevat een maatwerkadvies waar je bedrijf direct mee aan de slag kan. Kortom, klaar voor de toekomst!

Oplossingen:

Persoonlijk advies

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Bel ons gerust: 0316 740 115. We helpen je graag!

Om tot een loopbaan- of ontwikkeladvies te komen wordt gestart met een traject tussen onze  loopbaanadviseur en je medewerker. In dit traject wordt gekeken naar het huidige werk van de medewerker en het toekomstperspectief daarvan. Daarnaast worden de competenties en kwaliteiten van je medewerker inzichtelijk gemaakt en wordt gekeken welke toekomstige loopbaanmogelijkheden hij of zij heeft op de arbeidsmarkt. Een loopbaan- of ontwikkeladvies stimuleert werknemers om actief na te denken over hun toekomst. Dit helpt jou als ondernemer ook weer bij het vitaal houden van medewerkers en kan daarnaast behulpzaam zijn voor de strategische planning van je bedrijf.

Oplossingen:

Persoonlijk advies

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Bel ons gerust: 0316 740 115. We helpen je graag!

Als ondernemer kun je de subsidie aanvragen om je te laten ondersteunen of begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een methode die medewerkers in je onderneming stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk. Je kunt denken aan de volgende activiteiten:

 • Periodieke ontwikkelgesprekken
  Het gesprek tussen de leidinggevende en de medewerker over zijn of haar ontwikkeling is belangrijk voor het creëren van een werkomgeving waarin leren en jezelf blijven ontwikkelen, volop wordt gestimuleerd. Maar het kan lastig zijn als ondernemer om te weten hoe je dit gesprek het beste en het meest effectief kunt voeren. Denk hierbij aan een adviesgesprek met een externe adviseur over hoe je een dergelijk systeem het beste kan invoeren in je bedrijf en over hoe dit ontwikkelgesprek het beste kan worden gevoerd.
 • Leerrijke werkomgeving
  Er zijn verschillende methodieken te bedenken om een omgeving te creëren waar medewerkers op een laagdrempelige manier nieuwe vaardigheden kunnen opdoen. Hierbij kan worden gedacht aan:
  • Het ontwikkelen van een e-learning programma
  • Het opzetten en implementeren van een kennis- en leerportaal
  • Introductie van leerambassadeurs en/of bedrijfsambassadeurs
 • Bedrijfsschool
  Bedrijven voelen de noodzaak om personeel aan te trekken, te binden en duurzaam inzetbaar te houden. Dit kan bijvoorbeeld door aan te sluiten bij een bestaande bedrijfsschool of door zelf een bedrijfsschool op te richten, waar leren en werken worden gecombineerd. Zo kan je als ondernemer nieuwe en bestaande medewerkers een opleiding laten volgen en ondertussen mee laten werken in het bedrijf.

Oplossingen:

Persoonlijk advies

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Bel ons gerust: 0316 740 115. We helpen je graag!

Ontdek de kracht van onze HR Interim managers

Wij stellen je voor aan een interim HR manager die bij je past. Een specialist met actuele kennis en kunde die toegevoegde waarde levert bij het realiseren van jouw organisatiedoelstellingen. Hij of zij kan bijvoorbeeld de voortgang van een HR project bewaken en zorgt tegelijkertijd voor continuïteit van lopende HR processen.

 • Volledig flexibel en vrij
 • HR projecten deskundig begeleid
 • Een consultant die bij je past
Download