Werkkostenregeling nog niet op agenda werkgevers - Vitacon
Maak je keuze

Werkkostenregeling nog steeds niet op agenda werkgevers

De werkkostenregeling lijkt nog steeds niet veel indruk te maken op werkgevers. Hoewel de regeling inmiddels al vijf jaar loopt en per 1 januari 2015 voor alle werkgevers verplicht wordt, besteedt een meerderheid van de bedrijven hier weinig aandacht aan. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek ‘HR-Trends 2014-2015’ van HR- en salarisdienstverlener ADP Nederland, organisatieadviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij onder ruim 700 Nederlandse HR-professionals.

Twee derde (68%) van de organisaties is nog niet overgestapt op de werkkostenregeling. Vooral in de sectoren handel en transport (73%) en in de kennisintensieve dienstverlening (71%) zijn nog weinig organisaties overgestapt. De overheid past van alle sectoren de nieuwe werkkostenregeling het vaakst toe (43%).

‘Veel bedrijven stellen de overstap zo lang mogelijk uit. Het is echter gunstiger om nu al de wijzigingen te implementeren zodat je straks goed bent voorbereid,’ aldus Dik van Leeuwerden, manager Kenniscentrum Wet- en regelgeving bij ADP.

Wij organiseren op dinsdag 7 oktober aanstaande een extra kennisronde over de Werkkostenregeling. Wilt u hierbij zijn? Aanmelden kan hier.


Delen via Social Media